Domů » zpravodajství Hej, Občané!, z.s. » z domova » Strašení CZEXITem, poslední rána EU

Strašení CZEXITem, poslední rána EU

Čvc 9, 2016
Publikoval:
1596 přečtení

co podle odpůrců prý přinese CZEXIT?
1) omezení pohybu osob, CZEXIT nijak s volností pohybu osob nesouvisí, určitá regulace pohybu typu identifikace dnes beztak existuje i při pohybu po městě natož na vzdálenosti stovek nebo tisíců kilometrů, žádný se scénářů CZEXITu nepočítá s omezením volného pohybu osob.
2) zavedení cel, další nesmysl, cla jsou reciproční a slouží na ochranu trhu, jsou celosvětově regulována a systematicky snižována, obvyklá sazba se dnes nepohybuje ani ne na 5%, máme aktivní saldo obchodu s EU cca 60 mld. tj. pouhé 3 mld. na clech, navíc je otázkou zda by tato cla byla vůbec zavedena, protože výrobní kapacity jsou vlastněny převážně zahraničním kapitálem.
Naopak ČR by mohla omezit přístup některým výrobkům z EU a chránit tak vlastní lokální producenty především v zemědělství.
Nejpravděpodobnější varianta je ale varianta „nulová“ tedy opět žádná změna.
3) pokles kursu koruny, úsměvné, ČNB již mnoho let korunu záměrně oslabuje, je nám tedy vyhrožováno něčím, co sami děláme řadu let dobrovolně a vynakládáme na to stovky miliard.
Tedy i zde žádná změna i kdyby měli skeptici pravdu.
4) pokles zaměstnanosti, úplný nesmysl, CZEXIT by neměl efekt bud´ žádný nebo nebo dokonce opačný, spoustu drobných věcí bychom si začali vyrábět zase sami. Navíc dnes ČR svůj export uměle dotuje investičními pobídkami ve výši desítek mld. ročně je velkou otázkou jak efektivně a zda by utracené miliardy neměly větší efekt jinde a nezaměstnali další pracovníky třeba ve službách
Tedy opět nula
Úplná „perla“ jsou pak tvrzení, že EURO nás ochrání před Ruskem nebo že EU je zárukou bezpečnosti v Evropě, to už je slušně nekomentovatelné.
Sečteno a podtrženo CZEXIT znamená více svobody a méně diktátů z Bruselu a nesmyslných nařízení a možnost po které jsme volali před více než 25 lety, tedy řídit si své věci sami.
Žarko Jovanovič, Hej, občané z.s.,
za silnou a suverénní ČR,
spolupracující Evropu národních států
internetová prezentace: www.hejobcane.cz
YouTube video:https://www.youtube.com/channel/UCXUYAfDy8yuW_TbV4CFDxIw
Facebook komunita: https://www.facebook.com/hejobcane/
Facebook diskusní skupina : https://www.facebook.com/groups/hejobcane